Saturday, 3 January 2015

Recipe : Egg Benedict (Breakfast Western Dish)

Assalamualaikum 

*schedule post

(post lama gak , jadi malas nak edit)

Resepi kali ni untuk breakfast atau sarapan pagi . Tapi time aku buat ni aku bedal makan malam. Ada i kesah ke. haha. terus la aku terangkan resepi k. Maleh nak putar belit kan lidahkan ni . Okay , dah ready ? Set go !

Bahan-bahan


Bahan tapi bukan kuantiti yang sebenar, Nanti kat bawah aku listkan

Bahan Bahan

6 keping roti
2 biji telur
1/2 cawan susu
2 btg sosej atau udang atau apa-apa saja utk inti
Lada dan garam secukup rasa
Cheese utk topping.

Cara Cara


1.Letakkan sekeping roti ke dalam pan muffin. (resepi ni kalau korang guna pan muffin yang ada 6 bulat tu tau)

2.Bancuh susu dan telur.
3.Masukkan inti, sosej, tuang ke dalam roti dan tabur cheese. 
4.Bakar suhu 170 selama 20 ke 30 min atau sampai masak

*note: suhu dan timer bergantung pada oven masing-masing ya*


credit : found on someone fb *no link. sorry .
 

The Writer ,
Amirah Azemi 

No comments: